manuscript corrigeren

! Vanwege grote drukte neem ik voorlopig geen nieuwe opdrachten aan !

Je hebt een verhaal geschreven en je wilt deze de wereld insturen. Of je het nu zelf of bij een traditionele uitgeverij gaat uitgeven, het is altijd belangrijk dat een manuscript foutloos is. Bij een uitgeverij is een foutloos manuscript bij ontvangst aantrekkelijker en bij het uitgeven in eigen beheer al helemaal, want hierbij gaat het direct naar jouw lezers toe.

Hoogstwaarschijnlijk heb je bloed, zweet en tranen in het maken van je manuscript gestopt (ik kan het weten). Je bent begonnen met een vaag idee, dat steeds gedetailleerder werd en je hebt de personages uitgedacht, je hebt een nieuwe wereld gecreëerd. Dit respecteer ik dan ook. Ik kijk enkel naar de taal-, spel- en stijlfouten, de grammatica, interpunctie en alles wat echt fout is. Ik kom niet aan jouw personages en/of verhaallijnen.

Dus wil je goedkoop jouw manuscript laten nakijken? Dan ben je aan het goede adres! Ik kijk alle genres na, van fictie tot non-fictie.

Hoe ga ik te werk?

Wanneer je hebt besloten om mij jouw manuscript te laten nakijken, kun je contact met mij opnemen door een mail te sturen naar tamara@artstekst.nl. Daarin lees ik graag wat het genre is van jouw manuscript, het aantal woorden en de deadline. Ik reageer altijd binnen 24 uur op jouw mail. Hierna gaan we kijken welke manier van manuscript corrigeren jouw voorkeur heeft; in Word, op papier of in pdf.

Ik zal jouw manuscript grondig nakijken op:

  • taal-, spel- en stijlfouten;
  • interpunctie;
  • grammatica;
  • tikfouten;
  • woordkeuze.

In Word doe ik dit met het knopje ‘wijzigingen bijhouden’. Ik corrigeer het direct, maar doordat ik ‘wijzigingen bijhouden’ aan heb staan, kan jij in de kantlijn zien wat ik heb gecorrigeerd. Dit kan jij accepteren en dan worden ze definitief doorgevoerd.

Op papier geef ik in de tekst zelf de fout aan en in de kantlijn schrijf ik de verbetering op. Mocht je bekend zijn met correctietekens, dan is die manier natuurlijk ook mogelijk.

In pdf werkt het corrigeren ongeveer hetzelfde als in Word. De woorden zelf kan ik echter niet veranderen, dus zullen de correcties als opmerkingen weergeven worden.

Hoeveel kost het?

Voor het corrigeren van jouw manuscript hanteer ik een tarief van maar €0,55 per 100 woorden.

Een voorbeeld voor het berekenen van hoeveel dit jou gaat kosten:

aantal woorden x €0,55 / 100

*Conform de wet KOR (kleineondernemersregeling) vrijgesteld van btw.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven