proeflezen

! Vanwege grote drukte neem ik voorlopig geen nieuwe opdrachten aan !

Na alle tijd, energie en emoties die je in jouw verhaal hebt gestopt, is jouw manuscript eindelijk klaar. Of toch niet? Het kan zijn dat je twijfelt of jouw personages goed naar voren komen, of je verhaallijn wel goed genoeg is en waar jouw zwakke en sterke punten zitten. Daar heb je proeflezers voor nodig. Een tip voordat ik er verder op inga is om geen vrienden of familie te vragen. Hoe streng ze ook zeggen te zijn, ze proberen jouw gevoelens niet te kwetsen en daardoor zullen ze niet helemaal eerlijk zijn.

Hoe ga ik te werk?

Ik help jou bij het optimaliseren van jouw verhaal! Als proeflezer zal ik jouw gehele manuscript lezen en kijken naar de inhoud. Ik geef enkel suggesties en zou je nooit dwingen iets aan te passen, het verhaal blijft tenslotte van jou. Het gaat bij het proeflezen dus niet om de grammatica, enkel de inhoud. Wel kan ik je tips meegeven als ik een bepaalde fout vaker voorbij zie komen.

Ik proeflees jouw manuscript in Word, waarbij ik in het verhaal zelf gebruikmaak van ‘opmerking’ waar nodig. Verder houd ik een apart document bij waarin ik overzichtelijk mijn opmerkingen en suggesties zet.

Wil je jouw verhaal door mij laten proeflezen?

Stuur me dan een mail waarin staat dat het om proeflezen gaat, het aantal woorden en de deadline. Ik antwoord altijd binnen 24 uur.

Als je vragen hebt, kun je me natuurlijk altijd vrijblijvend een mail sturen.

Hoeveel kost het?

Voor het proeflezen hanteer ik een tarief van €0,25 per 100 woorden.

Een voorbeeld voor de berekening:

aantal woorden x €0,25 / 100

*Conform de wet KOR (kleineondernemersregeling) vrijgesteld van btw.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven